srijeda, 24. kolovoza 2011.

Facebook od sutra sa dodatnom zaštitom privatnosti


Facebook je najavio kako će od sutra (četvrtak, 25.08.2011.) početi postepeno puštati u rad nove postavke privatnosti kako bi korisnici imali veću kontrolu nad time kome se sve prikazuju statusi i fotografije.
Uz to, velika novost je i da ćete dobiti kontrolu nad vašim tagovima na tuđim fotografijama. Do sada ste mogli jedino maknuti već postavljeni tag sa neke neugodne fotografije, ali sada Facebook neće prikazati tag dok ga vi ne odobrite. Isto vrijedi i za taganje u statusima.
Novost je i da više nije neophodno biti prijatelj sa osobom ili fan neke stranice kako biste ih mogli tagati u statusima ili fotografijama. Srećom, kako je već spomenuto, odobravanje tagova će eliminisati neželjeno tagiranje.
Umjesto globalno, sada privatnost možete podešavati za svaki pojedinačni sadržaj koji objavljujete na svom zidu, čak i nakon što je napisan.
Osim ovih novosti vezanih uz privatnost, Facebook uvodi i promjene u svoju “Places” opciju. Tako se sada više ne morate nalaziti fizički na nekoj lokaciji, već je možete tagirati i iz svoje sobe.
Facebook se malo potrudio oko ove nadogradnje, vjerojatno uzdrman novom konkurencijom, i sve glasnijim i brojnijim korisnicima koji se žale na postojeće postavke privatnosti.



0 komentari:

Objavi komentar